Henri Olthof

Henri Olthof (50) werkt sinds januari 2023 als leidinggevende op de metaalafdeling in Nijverdal. Met zo’n 25 man, onder wie een vijftal dat zich bezighoudt met checkouts, werkt de afdeling vooral samen met de metaalafdeling in Tynaarlo. Dagelijks gaat een trailer van Nijverdal naar Tynaarlo of andersom.

Hoe kom je erop om op je 50e bij Van Keulen Interieurbouw te gaan werken?

“Sinds mijn 16e werk ik al en na een half leven aan de werkbank kent het lassen voor mij geen geheimen meer. Bij andere bedrijven in de regio heb ik alle fijne kneepjes van de metaal wel leren kennen. Als echte Hellendoorner greep ik de kans om bij Van Keulen Interieurbouw aan de slag gaan met beide handen aan. Lekker dichtbij huis werken en een verandering van focus, dat trok me aan. Bij voorgaande werkgevers ben ik al meerdere jaren leidinggevende geweest. Dat is mij toen goed bevallen. Met mijn praktische ervaring en bewezen leidinggevende capaciteiten was de vacature bij Van Keulen Interieurbouw me dan ook op het lijf geschreven.”

Waar haal jij je voldoening uit?

“Ik ben wat je noemt een people manager. Graag ga ik met mensen om en maak met wie dan ook gemakkelijk contact en die kwaliteiten kan ik hier helemaal benutten. Voor mezelf zie ik het als taak om mensen te motiveren en vaklui te blijven boeien zodat ze in deze tijd van een krappe arbeidsmarkt voor Van Keulen Interieurbouw behouden blijven.

Als ik samen met onze voorman om 07:30 uur de dag heb opgestart ga ik de hal in en maak met bijna alle 25 man even een babbeltje. Dan voel ik aan of ze lekker in hun vel zitten en of ik ze ergens mee kan helpen. Dat is van belang want we hebben iedereen nodig. Daarom besteden we ook veel aandacht aan de opleiding van nieuwe jonge vakmensen. Ik begeleid een aantal BBL’ers en dat is mooi en nuttig werk, want ook hier neemt de gemiddelde leeftijd van onze mensen toe.”

“Samen een bijna onmogelijke klus klaren, mooier is er niet”

Henri Olthof

“Het leuke is dat we vanuit onze kleine metaalafdeling ook veel met en voor anderen werken. Als dat nuttig is, gaan onze jongens ook wel eens mee op montage of ondersteunen in de houtwerkplaats of de technische dienst. Dat betekent dat we ook wel eens een collega aan zo’n andere afdeling verliezen, maar daar kan ik mee leven, zolang we de mensen maar binnen de poort houden. Ook het overleg met andere afdelingen en een dag in de week in Tynaarlo, waar ik een lascursus geef, bevallen me goed. Als metaalman blijk ik steeds meer ook een mensenmens te zijn.”

Wat typeert het werken bij Van Keulen Interieurbouw, na je andere werkgevers?

“Wat ik prachtig vind, is dat we hier als een groot team met elkaar alles uit de kast halen voor het beste resultaat. Als anderen denken dat iets niet kan, dan gaan wij het doen en fiksen het. Toen er in één weekend 80 vestigingen van een telecombedrijf moesten worden omgebouwd stonden er hier op zondagmorgen 240 van de 450 medewerkers klaar om die klus te klaren. Dat vind je echt nergens anders. Daar word ik blij van en daar ben ik ook best trots op.”

“Teambuilding wordt met de dag belangrijker. Dat probeer ik ook over te brengen op mijn omgeving. Niet door met elkaar te gaan vissen of barbecueën hoewel dat ook leuk en belangrijk is. Mijn doel is  mensen verder te laten kijken dan hun eigen afdeling. En ik geef bijvoorbeeld korte lascursussen voor anderen uit het bedrijf. Het helpt kantoormensen om hun werk beter te doen als ze ook weten wat er daadwerkelijk aan een werkbank gebeurt. Dat merk ik zelf ook nu ik deze afdeling mag leiden en organiseren. Als je weet wat er voor en na jou in de keten gebeurt, werkt het geheel soepeler.”

En als je ’s avonds thuiskomt, wat doe je dan?

Dan geniet ik samen met mijn gezin van onze woonboerderij met tuin, in het buitengebied van Hellendoorn. Wandelen, hardlopen en fietsen in de omgeving, meer heb ik niet nodig, heerlijk.”

Bekijk direct onze vacatures